ZAGREB

Obuljen Koržinek: Bagin originalni analitički nerv je nenadoknadiv

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Povodom smrti novinara Mislava Bage, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je u četvrtak sućut obitelji, prijateljima i suradnicima te naglasila da je nenadoknadiv njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi.

„Jutros nas je sve potresla vijest o preranoj smrti jednog od najboljih hrvatskih novinara, komentatora i urednika Mislava Bage. Izražavajući sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima, postajemo svjesni koliko je hrvatska medijska scena izgubila njegovim iznenadnim odlaskom", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Istaknula je i da se Bago od prvih novinarskih koraka na Hrvatskoj televiziji nametnuo svojim izrazitim stilom te da je, specijaliziravši se u području unutarnje politike, ubrzo postao jedan od najboljih poznavatelja hrvatske političke scene, a osobito izbornih procesa.

Ministrica je dodala kako je postao zaštitnim znakom Nove TV radeći od početka u stvaranju svih najvažnijih projekata Informativnog programa i prateći sve ključne političke događaje.

"Nenadoknadiv je njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi kojom se bavio. Zasluženo višestruko nagrađivan, doslovno je živio novinarstvo, a njegov profesionalizam temeljio se na kontinuiranom praćenju svih aspekata političkog života i na iznimnom senzibilitetu za politiku", naglasila je Obuljen Koržinek.

Dodala je da će svima nedostajati Bagin novinarski talent i pronicljivost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini