ZAGREB

Novaković: Zbog Kovačevića otvoren predmet protiv ministra Ćorića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednica Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izjavila je u petak da je otvoren predmet protiv ministra gospodarstva Tomislava Ćorića koji je bio posjetitelj kluba Dragana Kovačevića te istodobno odlučivao o imenovanju Kovačevića u vodstvo Janafa.

"Povjerenstvo je samoinicijativno otvorilo predmet protiv Tomislava Ćorića vezano uz činjenicu da je bio gost u Kovačevićevom klubu, a isto tako je bio na čelu povjerenstva koje je Kovačevića ispitivalo tijekom postupka natječaja i predložilo zaključkom Vladi njegovo imenovanje za člana uprave", izjavila je Novaković Hini.

"Tražit ćemo dodatnu dokumentaciju u ovom predmetu jer imamo još jedan predmet vezano uz Janaf i zapošljavanje (Vladislava) Veselice. Ćorić je bio u povjerenstvu koje je odlučivalo o kandidatima za Janaf", dodala je Novaković.

Potvrdila je također da je službeno otvoren predmet protiv ministara Ćorića, Butkovića i Aladrovića, zatim predsjednika Milanovića i načelnika Glavnog stožera Hranja, a vezano uz njihov boravak u klubu Dragana Kovačevića.

Njih petoricu u četvrtak je Povjerenstvu prijavio Gong zbog kršenja propisa o sukobu interesa, zbog boravka i druženja u Kovačevićevom 'klubu". 

Novaković nije mogla reći kada bi se više moglo doznati o o tom predmetu jer "treba prikupiti dokumentaciju i vidjeti u kojem će se smjeru ispitivati".

Dodala je i da je otvoren predmet protiv uhićenog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića, s obzirom na upravljačka prava u njegovim tvrtkama za koja je tvrdio da ih je prenio na odvjetnika.

Riječ je o odvjetniku Robertu Šoštariću iz Zagreba, a Novaković rekla da je odvjetnik to medijski opovrgnuo i Povjerenstvu službeno odgovorio da na njega upravljačka prava nisu prenesena.

Novaković je dodala i da je Kovačevićeva imovinska kartica - na provjeri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum