KOPRIVNICA

Nova sportska dvorana otvorena u Svetom Petru Orehovcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U prigorskoj općini Sveti Petar Orehovec koja danas obilježava svoj dan, u srijedu je otvorena nova Sportska dvorana, nalazi se u sklopu Osnovne škole i u njezinu izgradnju uloženo je 21,2 milijuna kuna.

Sportska dvorana prostire se na 2660 metara četvornih, ima tribinu s 500 sjedećih mjesta te je opremljena suvremenom sportskom opremom.

Otvorio ju je koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je u Sveti Petar Orehovec došao i kao izaslanik predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića.

"Osim učenicima i sportašima, moderna dvorana će poslužiti za brojne društvene sadržaje, a takve su investicije alat u borbi za bolje demografske pokazatelje, kvalitetniji životni standard i ostanak ljudi na ovom prostoru", istaknuo je na svečanosti otvorenja  župan Koren.

Načelnik općine Sveti Petar Orehovec, Franjo Poljak rekao je kako su mještani ovog dijela Koprivničko-križevačke županije godinama sanjali o ovakvoj modernoj dvorani i stoga će se ovogodišnji blagdan Svetog Petra i Pavla ovdje itekako dugo pamtiti.

"Brinemo za sve naše mještane, a posebno za djecu i mlade, što se vidi kroz ovakve investicije poput dvorane kao i dva nova vrtića. Hvala Županiji na partnerstvu i suradnji, kao i svima drugima koji su bili uključeni u to, jer dvorana će biti na ponos mnogim generacijama koje dolaze", rekao je.

Osim ove, na području Koprivničko-križevačke županije kraju se privode radovi na još četiri ovakve sportske dvorane i to u općinama Sveti Ivan Žabno, Kloštar Podravski, Rasinja i Kalinovac za što će županija te spomenute općine zajednički izdvojiti ukupno 80 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum