ZAGREB

Nova knjižica "Laku noć, pričopljupci" za djecu u zagrebačkim bolnicama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Laku noć, pričoljupci: Šta bi mi teta pričalica večeras pročitala?" nova je knjižica koju su osmislili 'tete i stričeki' pričalice iz udruge "Smiješak za sve" budući da još uvijek, zbog epidemioloških razloga, ne mogu osobno čitati priče djeci u bolnicama.

U knjizi, koja je ujedno i bojanka, volonteri udruge odabrali su priče koje najradije čitaju i koje su omiljene među djecom te ih ilustrirali.

"Na taj su način izrazili predanost projektu 'Laku noć, pričoljupci' u sklopu kojeg su prije izbijanja pandemije koronavirusa svake večeri, svih 365 dana u godini, dolazili na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u KBC-u 'Sestre milosrdnice' i Klinike za pedijatriju u KBC-u 'Zagreb' na Rebru", rekla je predsjednica udruge "Smiješak za sve" Marijana Jergović. 

"Budući da su epidemiološke mjere zabrane posjeta bolničkim odjelima još uvijek na snazi, djeca će na prijemu u te zagrebačke bolnice dobiti bojanku koju smo otisnuli u 1200 primjeraka", dodala je.

Izrazila nadu da će 'tete i stričeki' pričalice uskoro ponovno doći u bolničke sobe s torbama punim šarenih knjiga koje djeci pružaju predah od bolničke svakodnevnice, raznih briga i strahova.  

U međuvremenu, nakon razornog potresa na Banovini, "Smiješak za sve" otvorio je knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji gdje se svakodnevno čitaju priče, posuđuju knjige, a volonterke pomažu školskoj djeci s lektirama i zadaćama te organiziraju kreativne radionice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter