NAJNOVIJEHSLS:

Nećemo podržati zagrebački proračun

(Hina)

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor u srijedu je, uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj se očekuje rasprava o gradskom proračunu za iduću godinu, najavio kako njegovi zastupnici neće podržati gradski proračun.

"Sutra je trenutak istine, nećemo nasjedati na provokacije Nemoralnih za Hrvatsku, kako bih ja nazvao stranku koja je do jučer bila u koaliciji s Milanom Bandićem, koja je toliko licemjerna da bi zadržala svoje predstavnike u izvršnoj vlasti, a glumili bi oporbu u Gradskoj skupštini", poručio je Kosor. 

Istaknuo je kako je HSLS izašao iz koalicije prije tri godine i da je tada dao ostavku kao predsjednik Skupštine i naglasio da će "HSLS sutra glasati kao oporba". 

Mrak-Taritaš u utorak je novinarima u Saboru rekla kako bi jedino Klub HSLS-a i neovisnih Sandre Švaljek, s po troje zastupnika, mogli podržati proračun, a gradski zastupnik iz Kluba Neovisni za Hrvatsku Krešimir Kartelo, nedavno je iznio sumnje kako bi HSLS-ovi zastupnici mogli podržati proračun. 

Prema procjeni Mrak-Taritaš, u ovom trenutku u Gradskoj skupštini su 23 ruke za proračun, a za prolaz proračuna potrebne su još tri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam