ZAGREB/GOLA

Na INA-inoj plinskoj bušotini Gola-10 vatrogasna pokazna vježba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Plinsko-kondenzatnoj bušotini Gola-10 u općini Gola, u utorak je održana završna pokazno-taktička vatrogasna vježba INA Grupe, tijekom koje je provjerena razina osposobljenosti i opremljenosti sudionika u izvanrednim  situacijama zaštite i spašavanja.  

"Kao kruna Ininih aktivnosti u svibnju, Mjesecu zaštite od požara, danas je u djelatnosti Istraživanja i proizvodnje nafte i plina održana završna pokazno-taktička vatrogasna vježba INA Grupe na Plinsko-kondenzatnoj bušotini Gola-10 u općini Gola. Zaštita od požara iznimno je važna za plinsku i naftnu industriju jer posljedice požara mogu ugroziti poslovanje, ali i zdravlje zaposlenika", priopćeno je iz INA-e.

U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih vatrogasaca VP Molve, sedam profesionalnih vatrogasaca DVD Virje, dva dobrovoljna vatrogasca DVD Kalinovac i osam profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Sudjelovali su i pripadnici žurnih i interventnih službi, policije i hitne pomoći, a pozivu se odazvao i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Tijekom vježbe INA je provjerila razinu osposobljenosti i opremljenosti te usklađenosti djelovanja svih sudionika u izvanrednim  situacijama zaštite i spašavanja, gašenja požara, interventnog gušenja bušotine, spašavanja i evakuacije iz ugroženog prostora i sanacije okoliša zbog iznenadnog onečišćenja, ističe se u priopćenju.

Općina Gola je u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Prekodavlju, na samoj granici s Mađarskom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum