VUKOVAR

Na 15. Vukovarskom etno sajmu 70 izlagača

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Vukovaru je u petak otvoren  15. Vukovarski etno sajam na kojem sudjeluje 70 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko podravske županije, a najviše njih je iz tradicijskih i umjetničkih obrta te OPG-ova.  

Sajam je na Trgu Republike Hrvatske otvorio zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac, rekavši da je Vukovarski etno sajam mjesto druženja i razonode, ali i trgovine, a svatko na sajmu može pronaći nešto za sebe.

Najveći broj izlagača je iz tradicijskih i umjetničkih obrta te OPG-ova, koji nude rukotvorine, antikvitete, proizvode iz kućne radinosti, kao i prehrambene proizvode i pića poput domaćeg ajvara, sireva, ulja i voća, meda i pčelinjih proizvoda. Neizostavna je i bogata gastronomska ponuda suhomesnatih proizvoda te makovnjača, orahnjača i drugih specijaliteta od dizanog tijesta poput kiflica, lepinjica i langošica.

U sklopu ovogodišnjeg 15. Vukovarskog etno sajma održava se i 1. Festival craft piva VuCraft na kojem sudjeluje šest proizvođača craft piva.

Vukovarski Etno sajam održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara od 23. do 25. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini