ZAGREB

Muškarac u Ivaniću uništio inventar socijalne službe i ozlijedio zaštitarku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Centru za socijalnu skrbi Ivanić Grad 26-godišnji muškarac, otac djece koja su u četvrtak ujutro izdvojena iz obitelji, uništio je inventar i napao zaštitarku centra za socijalnu skrb, nakon čega je pritvoren, izvijestili su Ministarstvo socijalne politike i policija.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je incident u Centru za socijalnu skrb jutros oko 10 sati izazvao 26-godišnji muškarac. Ministarstvo navodi da je napadač otac dvoje djece koje je Centar za socijalnu skrb jutros odlučio hitno izdvojiti iz obitelji.

“Stručni tim za obiteljsko-pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji. Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra”, navodi se u priopćenju ministarstva.

Dodaje se da je muškarac ozlijedio zaštitarku i uništio inventar centra, nakon čega je priveden.

Napominju da je nakon događaja, majci djece koja su izmještena iz obitelji, pružena medicinska pomoć. 

Razbio ulazna vrata Centra i detektor metala pa napao zaštitarku 

Ravnateljica centra Martina Cuvaj za Dnevnik.hr izjavila je da muškarac, nakon nasilnog upada u centar, ipak nije uspio doći do ureda u kojima su bili stručni djelatnici jer ga je u tome zaustavila zaštitarka. 

Cuvaj je opisala događaj istaknuvši da je muškarac oštetio vrata Centra i detektor metala, pa nasrnuo na zaštitarku i bacio je na njezin stol, koji se potom razbio. Zaštitarka ga je ipak uspjela svladati i zadržati do dolaska policije. 

“U ovom trenutku, raspolažemo informacijom da se radi o napadu na inventar, ali to je početna informacija. Osoba je zbog protupravnog ponašanja privedena u službene prostorije kako bi se provelo istraživanje i utvrdilo točno o čemu je riječ”, kazali su iz policije.

Ministarstvo je najoštrije osudilo ovaj čin, istaknuvši da će fokus njihovog rada i nadalje biti na zaštiti korisnika, neovisno u koju skupinu spadaju, bilo da se radi o starijima i nemoćnima ili djeci kao i zaštita radnika koji vrijedno rade u sustavu socijalne skrbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum