ZAGREB

MMH zatražio poboljšanje uvjeta obrazovanja, zapošljavanja i stanovanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Mreža mladih Hrvatske (MMH) uručila je Vladi tri ključna zahtjeva za poboljšanje obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja kako bi im omogućili bolje životne uvjete osobito u nadolazeće vrijeme neizvjesnosti koje donosi pandemija koronavirusa.

MMH, savez udruga mladih koji broji 58 organizacija članica, na Trgu svetog Marka predstavila je svoje zahtjeve kako bi skrenula pozornost na goruće probleme s kojima se mladi u Hrvatskoj suočavaju.

Upozorili su da mladi u Hrvatskoj, po radnim i sličnim pravima, nalaze na začelju EU-a. U povodu Međunarodnog dana mladih od Vlade su zatražili konkretne poteze koji bi im omogućili kvalitetniji život.

Kao ključne probleme s kojima se suočavaju naveli su poteškoće u nalaženju i zadržavanju posla, loše stambene uvjete, nepristupačnost obrazovnom sustavu, nedostatak socijalnih mjera i slično.

Za mlade radnike zatražili su dostojanstvene uvjete rada, ugovor na neodređeno radno vrijeme ali i naknade za nezaposlene te priznavanje studenskog rada pri obračunu radnog staža.

Osvrnuvši se na problem stanovanja pozvali su na poticanje dugotrajnog i sufinanciranog najma. 

Govoreći o obrazovanju, predsjednik MMH-a Josip Miličević  poručio je da treba više raditi na građanskom odgoju i obrazovanju. "Potrebno je više raditi i poticati strukovno obrazovanje te ulagati i promovirati dualno obrazovanje te bolje povezivanje obrazovnih procesa s realnim potrebama tržišta rada", rekao je.

Osobito su se osvrnuo na probleme uzrokovane pandemijom COVID-a 19 upozorivši na neizvjesnost vremena koje dolazi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater