ZAGREB

Međunarodni susreti ''Mediji i zdravlje'' od 8. do 19. rujna na Hvaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Deseti Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata pod motom ''Mediji i zdravlje'' bit će održani od 8. do 19. rujna u Palači Biankini u Starom Gradu na Hvaru, izvijestili su u četvrtak organizatori skupa.

''Temu 'Mediji i zdravlje' odabrali smo još prije puno godina, ali ona je upravo sada aktualnija više nego što smo mogli zamisliti'', kazala je profesorica Branka Starčević, predsjednica Organizacijskog odbora tog skupa, a ujedno i čelnica Udruge umirovljenika HRT-a i Ogranka umirovljenika Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Istaknula je da je upravo Hvar rodno mjesto brojnih velikana svjetske medicine ocijenivši kako bi se svi ''trebali pokloniti svim znanstvenicima, svima kojima ono materijalno nije osnovno dobro''.

Ovogodišnje susrete otvara izložba Snježane Požar ''Velikani s Hvara u svjetskoj medicini'' te prateće predavanje, a predviđene su i projekcije iz svjetske produkcije dokumentarnih filmova po izboru redatelja i renomiranog filmologa Tomislava Kurelca.

U sklopu toga predviđeno je i prikazivanje filmova iz Škole narodnog zdravlja ''Andrija Štampar'' - ''Dva brata - film o sušici'' i ''Blago kući gdje se žena uči'', ali i recentnih dokumentarnih filmova iz svjetske produkcije uključivši i  ''Medenu zemlju'', makedonski film nominiran za Oscara.

Organizatori su najavili i da je,  zbog stavljanja dijelova Hrvatske na ''crvene liste'' drugih država, ove godine izostao dolazak stranih diplomata na skup, ali da će to nadoknaditi susretom najesen u Zagrebu.

Skup na Hvaru održava se u organizaciji HND-a, Udruge umirovljenika HRT-a, HRT-a, Hrvatske kinoteke, Grada Staroga Grada, Turističke zajednice Staroga Grada, Muzeja Staroga Grada, Jadrolinije, Valamara i OŠ Petra Hektorovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum