ZAGREB

HND raspisao natječaj za najbolje novinarske radove u 2019.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u 2019. godinu na koji se zainteresirani mogu prijaviti do kraja siječnja.

Nagrade se dodjeljuju u više kategorija - nagrada za životno djelo Otokar Keršovani te za novinara ili novinarku godine do godišnje nagrade za najzapaženije novinarske radove Marija Jurić-Zagorka koju se dodjeljuje za pisano, televizijsko i internetsko novinarstvo.

Zainteresirani se mogu natjecati i za nagradu za istraživačko novinarstvo Jasna Babić, za nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić te za nagradu za novinsku fotografiju Nikša Antonini.

Kandidate za nagrade mogu predlagati svi pojedinci, ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Prijave se šalju pisanim putem na adresu HND-a (Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb) i elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte [email protected], zaključno do 31. siječnja 2020. godine.

Pravovemeno dostavljenim kandidaturama iznimno će se smatrati radovi koje članovi pošalju poštom, ali ako ih HND primi u roku od tri dana od dana proteka roka.

Kandidature koje HND primi izvan tih rokova, bez obzira na način dostave, neće se uzeti u obzir.

Za slanje poštom, uz pisano obrazloženje prijave valja priložiti i fotokopije kandidiranih tekstova, odnosno snimke nominiranih emisija (na CD-u, DVD-u, USB-u).

Za prijavu elektroničkim putem, uz pisano obrazloženje kandidature, snimke radijskih i televizijskih priloga i emisija šalju se putem dostupnih servisa za slanje velikih dokumenata (WeTransfer, Jumbo mail). Prijava može sadržavati maksimalno 5 radova po kandidatu.

Nagrade sastoje se od priznanja i novčanog iznosa na koji pravo imaju redovni članovi HND-a. Dobitniku nagrade Otokar Keršovani pripada iznos od 15,000 kuna, a dobitniku nagrade Novinar godine od 8000 kuna. Dobitnicima nagrada Marija Jurić-Zagorka, Jasna Babić, Žarko Kaić i Nikša Antonini pripada iznos od po pet tisuća kuna.

Natječaj za dodjelu novinarskih nagrada raspisao je Izvršni odbor HND-a na temelju Statuta HND-a, Pravilnika o novinarskim nagradama, Pravilnika o nagradi Novinar godine/ Novinarka godine te Pravilnika za dodjelu nagrade za životno djelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter