ZAGREB

Marijini obroci odsad pomažu i 4000 djece u Jemenu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Marijini obroci -  globalna dobrotvorna organizacija za školsku prehranu počela je novi program u Jemenu gdje donosi nadu za 4000 djece usred humanitarne krize, izvijestili su u subotu iz te organizacije.

Broj zemalja u kojima ta dobrotvorna organizacija djeluje porastao je tako na 20.

Marijini obroci trenutno hrane više od dva milijuna djece svakog školskog dana u nekima od najsiromašnijih zajednica na svijetu, nudeći djeci ne samo prehranu hranjivim obrokom, već i priliku za obrazovanje i nadu u svjetliju budućnost.

"Radeći u partnerstvu s uspostavljenom međunarodnom nevladinom organizacijom Yemen Aid, Marijini obroci će sada u četiri škole u četvrti Al Mansoora u Adenu osigurati obroke za više od 4000 djece. Ovaj okrug je posebno ranjiv jer je dom velikog broja interno raseljenih osoba (IDP) i drugih marginaliziranih skupina koje doživljavaju visoku razinu gladi", stoji u priopćenju.

Yemen Aid i Marijini obroci uspješno su implementirali dnevni obrok sendviča s pitta kruhom punjenim voćem i/ili povrćem za svako upisano dijete. U Jemenu siromaštvo i sukobi često sprječavaju djecu da se školuju, a prisila na dječji rad može postati stvarna prijetnja. Posluživanje hranjivog ručka potiče djecu da se vrate u sigurnost učionice.

Osnivač i izvršni direktor Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow rekao je da Marijini obroci uvijek imaju želju podržati one kojima je najveća potreba.

"S obzirom na to da se Jemen može opisati kao najveća humanitarna kriza na svijetu, a toliko djece pati, oduševljeni smo što tamo počinjemo služiti naše svakodnevne školske obroke", rekao je i te zahvalio svima koji podržavaju njihov rad i da idu naprijed "prema sljedećem djetetu koje čeka".

Predsjednica Marijinih obroka u Hrvatskoj Zrinka Prica rekla je da ih uvijek veseli da Marijini obroci otvaraju kuhinje u novoj zemlji u kojoj do sada nisu bili prisutni i da dopiru do djece do koje do sada nisu mogli doprijeti.

"Što se Marijinih obroka u Hrvatskoj tiče, sa zahvalnošću i radošću možemo reći da su bez obzira na zadnje dvije pandemijske godine ukupne donacije naših podupiratelja rasle. S obzirom na to da pandemija nije usporila rast projekta u Hrvatskoj, Marijini obroci Hrvatska nastavljaju hraniti preko 60.000 djece u 21 školskoj kuhinji, u pet zemalja", izvijestila je.

Ujedno je zahvalila svim volonterima i donatorima što neumorno djeluju kako bi zajedno došli do sljedećeg djeteta koje čeka svoj obrok.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenu 21 školsku kuhinju u Liberiji, Malaviju, Beninu, Zambiji i Ekvadoru. U 2021. godini Marijini obroci Hrvatske nahranili su više od 60 000 gladne djece u školi. 

Prosječna globalna cijena prehrane djeteta Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine iznosi samo 132 kn. Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93 % donacija izravno na svoje dobrotvorne aktivnosti. To je moguće samo zato što veliki dio dobrotvornog rada obavlja vojska od nekoliko desetaka tisuća predanih volontera.

Za sve dodatne informacije javite nam se na info@marysmeals.hr ili na broj telefona 01 5509 250.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater