RIJEKA

Lista za Rijeku zabrinuta za opstanak 3. maja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstavnici stranke Lista za Rijeku u utorak su iskazali zabrinutost za opstanak i budućnost riječkog brodogradilišta 3. maja te su zatražili od Vlade, županije i riječke gradske uprave aktivnije uključenje u procese restrukturiranja tog brodogradilišta.

Predrag Blečić istaknuo je na konferenciji za novinare kako je 3. maj u financijskoj, tehnološkoj, strukovnoj i kadrovskoj krizi, da je kolateralna žrtva pogrešnog restrukturiranja pulskog brodogradilišta Uljanika i kako to na određeni način obvezuje Vladu da pomogne u prevladavanju te krize.

Smatra da bi 3. maj, kao stožerna brodograđevna kompanija, trebao biti nositelj i pokretač cjelokupnog riječkog i hrvatskog gospodarstva.

U Listi za Rijeku smatraju da Rijeci i Hrvatskoj trebaju jaka proizvodnja te da je strateški zaokret prema reindustrijalizaciji prvi korak ka oporavku i izlasku iz krize.

"Dosadašnja makroekonomska politika svih hrvatskih vlada u kojoj je rast BDP-a zasnovan na uslugama, zaduživanju, potrošnji, prodaji imovine i gašenju industrije je potrošena, a rješenje je u novoj doktrini u kojoj su proizvodnja i industrija osnova razvoja, " naveo je Blečić.

Blečić ističe da restrukturiranje brodogradilišta i brodogradnje treba posve drugačiji pristup, bez uobičajenih planova, tehnika i postupaka, jer je riječ o specifičnostima koja se događaju u većini samo u brodogradnji, dodavši da u prilog tome govori to što ni jedno restrukturiranje brodogradilišta u Hrvatskoj nije uspjelo.

Inače, redovita godišnja skupština u 3. maju zakazana je za 30. kolovoza ove godine. Na dnevnom redu su, uz ostalo, financijska izvješća o poslovanju u prošloj godini, koju je riječko brodogradilište zaključilo s gubitkom od 111 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini