ZAGREB

Kujundžić: Povećanje koeficijenata od dva posto kompromisno i racionalno rješenje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako je povećanje koeficijenata od dva posto koje su jučer dogovorili koalicijski partneri, kompromisno i racionalno rješenje u granicama mogućeg.

"Ovo je je jedno kompromisno i racionalno rješenje gdje razumijemo da je učiteljima i profesorima potrebno povećati plaće u granicama mogućega", rekao je Kujundžić.

"Za razumjeti je bilo koga jer su potrebe takve da trebaju veće plaće međutim trebamo imati cjelinu, i za bolesne i za zdrave, za ceste i tvornice i za sve drugo. Za sve ima koliko ima i to treba pošteno podijeliti", dodao je.

Osvrćući se na ultimatum HNS-a oko zahtjeva za povećenjam plaća zaposlenima u školstvu rekao je: "Nema tu ultimatuma. To su male igraonice".

Na jučerašnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića s šefom HNS-a Ivanom Vrdoljakom dogovoreno je da će, osim rasta osnovice od šest posto u sljedećoj godini (2+2+2), ako cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotovi do 30. lipnja, od tog datuma rasti koeficijenti u prosvjeti dva posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater