NAJMLAĐA ŽRTVA

KORONAVIRUS: U Splitu umrla djevojka od svega 17 godina. U petak je bila u školi, u nedjelju je preminula

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio D. KOVAČEVIĆ)

Ilustracija (Snimio D. KOVAČEVIĆ)


Splitski stožer objavio je kako je "prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju".

Kako pišu 24 sata još službeno nije objavljen točan uzrok smrti te učenice četvrtog razreda Ekonomske i upravne škole. Profesori su je vidjeli u petak na nastavi i sve se činilo u redu. A onda se dogodilo najgore. Preminula je na intenzivnom odjelu Klinike za dječje bolesti u KBC-u Split. 

U toj školi trenutno su tri razreda u samoizolaciji, uključujući i onaj koji je pohađala ta učenica. Na stanje u školi, pišu 24 sata, sustavno je upozoravala sindikalna povjerenica. Pisala je Stožeru i prosvjetnoj inspekciji, molila ih da joj kažu tko će biti odgovoran dođe li do smrtnog slučaja. 

- Prošli tjedan imali smo jedan razred dva dana u samoizolaciji prevencije radi, a Stožer kaže da za to nije znao. Tko onda o tome odlučuje? Imamo i slučaj učenice koja ide u školu iako joj je otac bio na respiratoru jer ona ne želi ostati kući. Kako je to moguće? Ako se netko od djece ili kolega (30 posto ih pripada rizičnoj skupini) smrtno razboli, tko će preuzeti odgovornost? Ravnateljica, Stožer, predsjednik Vlade, tko?!, pitala je profesorica još 14. rujna, dakle prije više od mjesec dana. Kontaktirali smo Stožer. Tek su nam kratko rekli da će se javiti kad budu imali više informacija. 

Iz Stožera su rekli da će se javiti, a ravnateljicu škole da ne može pričati jer ima posla u školi. 

O smrti učenice piše se da je imala edem na mozgu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum