ZAGREB

KBC Zagreb dobio vrijednu donaciju medicinske opreme iz Katara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Katarska humanitarna organizacija Qatar Charity-Doha uručila je u petak Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb medicinsku opremu u vrijednosti 95.817 eura, kao drugi dio donacije, ukupne vrijednosti više od 173.000 eura.

Preko katarskog veleposlanstva u Zagrebu Klinici u Petrovoj doniran je UZV uređaj, 27 Inox kolica i  perinatalni informacijiski sustav, priopćio je KBC Zagreb.

Riječ je o drugom dijelu donacije katarske humanitarne organizacije. U rujnu prošle godine donirali su Klinici za ženske bolesti i porode medicinsku opremu u vrijednosti 77.700 eura, tako da ukupna vrijednost njihove donacije KBC-u Zagreb iznosi 173.520 eura.

Na svečanosti primopredaje u petak, kao predstavnik donatora iz katarskog veleposlanstva, sudjelovao je privremeni otpremnik poslova Roumy Mahanna Al-Naimi.

U ime Ministarstva vanjskih poslova na svečanosti su bile Ivana Živković i Mihaela Barić te Vera Katalinić-Janković iz Ministarstva zdravstva.

U ime KBC-a Zagreb, donatorima je zahvalio ravnatelj Ante Ćorušić  i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Slavko Orešković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini