GOSPIĆ

Kandidat za gradonačelnika Gospića Mario Stilinović (HDZ) vjeruje u pobjedu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Gospića Mario Stilinović obilazi ovih dana  s kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika Anelom Serdar Pašalić teren i temeljnje ogranke HDZ-a i kako je rekao vjeruje u pobjedu na ovim izborima.

“Stvarno vjerujemo da možemo dobiti ove izbore i da ćemo ih dobiti, jer su nas ljudi na terenu prepoznali kao novu mladu snagu, neopterećenu s prošlošću”, izjavio je Stilinović, inače voditelj u Hrvatskim šumama- podružnici Gospić.

Kako je rekao, iz prošlosti moramo učiti, no živjeti u sadašnjosti i promišljati o budućnosti.

“Tu smo da podvučemo crtu i da radimo na dobrobit ovoga grada”, istaknuo  je Stilinović.

Za lokalne izbore ističe da prije svega moraju biti “komunalni izbori”, jer se radom u gradskoj upravi trebaju realizirati brojni komunalni, infrastrukturni projekti da bi se stvorili kvalitetniji uvjeti za život građana.  Rrazvojem infrastrukture postići će se i kvalitetni uvjeti za razvoj poduzetništva, a to Gospiću treba da bi se riješio problem nedostatka radnih mjesta, no ujedno i suprotan problem, a to je nedostatak radnika za pojedine djelatnosti, rekao je.

Stilinović je najavio da će se kao gradonačelnik boriti za otvaranje radnih mjesta u modernim tehnologija, posebno je to moguće za IT sektor, jer će se realizirati širokopojasni internet.

On i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika obilazi temeljne ogranke, razgovaraju i s članstvom i s drugim građanima, jer su otvoreni prema uključivanja građanima u njihove projekte. Za sve koji se žele uključiti u kvalitetni rad formirali su, kaže  Stilinović, 15 odbora, od turizma, graditeljstva, zdravstva i slično i angažirali veliki broj stručnih ljudi, najprije da bi se pripremili za ove izbore, ali i da nakon što pobjede zajedno kvalitetno rade u svakom području.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika proferorica Anela Serdar Pašalić najavila je da će se posebno posvetiti predškolskom odgoju i školstvu, da bi se u gospićkim školama postigli potrebni standardi, da bi se mladi zadržali u Gospiću na školovanju, a onda i trajno, jer da nedostaje puno pedagoškog kadra. To će, smatra, privući deficitarne kadrove.

Serdar Pašalić smatra da obrazovanju i kulturi treba depolitizacija da bi se postiglo stanje više do izražaja dođe profesionalni i osobni habitus pojedinaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater