VAŽNO PITANJE NA DESNICI

Je li Škoro otišao u Ameriku prije rata, ili je pobjegao čim je čuo prvu pušku? NEKI SVJEDOCI VREMENA PRISJEĆAJU SE ŠTO JE ISTINA

| Autor: Glas Istre

Je li Miroslav Škoro, vođa Domovinskog pokreta, pobjegao od Domovinskog rata u Ameriku, ili je tamo bio od prije, pa ga je rat zatekao?

Škoro tvrdi da je bio u Americi od 1989. godine kad se oženio, ali neki ljudi koji ga poznaju kažu da to baš i nije tako, odnosno da se Škoro prvo vratio u Hrvatsku gdje je boravio 1990., pa potom ponovo otišao kad se počeo rat. 

Prvo je Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka, rekao za Jutarnji list da je Škoro pobjegao u Ameriku kad je Franjo Tuđman došao na vlast, dakle kad se moglo već pretpostaviti da će biti rata. Potom je za N1 Škoro odgovorio da je u Sjedinjene Države otišao još 1989., dakle u vrijeme kad se nije moglo znati hoće li biti rata.

Ali anti-Škoro tim sada ima novog podupiratelja - to je Krunoslav Olujić, poznati pravnik, koji kaže da Škoro jest otišao u Ameriku 1989. nakon što se oženio, ali se sigurno vratio prije početka rata jer je u travnju 1990. kao mlada estradna nada vodio predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u Osijeku. Ali, kaže Olujić za Jutarnji, čim je pukla puška pobjegao je u Ameriku.

Iz Škorina stožera više nisu išli u detalje, kažu "zna se tko se u kaljuži valja, pa neka se i nastavi valjati, ali bez nas", očito aludirajući na HDZ i podsjećajući da će Vrkić voditi listu HNS-a u 4. izbornoj jedinici.

Okršaj na desnici tako je iz dana u dan sve zanimljiviji. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of