ZAGREB

Jandroković čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te istaknuo da je Hrvatska u 30 godina neovisnosti ostvarila ključne nacionalne ciljeve, a sada napore "usmjeravamo prema budućnosti i rješenjima za nove izazove".

"Svim hrvatskim građankama i građanima i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Ove godine obilježavamo 26. obljetnicu briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je oslobođen okupirani hrvatski teritorij. S ponosom se prisjećamo tih dana ponosa i slave kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman poljubio hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi i izrekao: 'Imamo Hrvatsku'."

Jandroković je podsjetio da Hrvatska svoju suverenost i neovisnost nije mogla ostvariti mirnim putem,  nego smo se za svoju slobodu morali izboriti uz velike žrtve u Domovinskom ratu. Mnogi hrvatski branitelji dali su svoje živote i zdravlje za našu domovinu i slobodu, mnoge obitelji ostale su bez svojih bližnjih i svima njima iskazujemo trajnu zahvalnost, istaknuo je predsjednik Sabora.

Ocijenivši da je Hrvatska u trideset godina neovisnosti ostvarila ključne nacionalne i strateške ciljeve, poručio je da sada "svoje napore usmjeravamo prema budućnosti i traženju rješenja za nove izazove".

Kako smo 90-ih bili ujedinjeni oko obrane i izgradnje hrvatske države, tako smo danas, istaknuo je Jandroković, pozvani na zajedništvo i odgovornost u suočavanju s novim izazovima i ugrozama poput pandemije i potresa. Hrvatska vojska i policija koje su imale ključnu ulogu u obrani Hrvatske, i danas u miru uvijek su među prvima uz hrvatske ljude kada je god to potrebno, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Ulaganjem dodatnih napora u jačanje zajedništva, odgovornošću jednih prema drugima, međusobnim poštivanjem i solidarnošću, brinemo za budućnost Hrvatske i mlade naraštaje, istaknuo je Jandroković te uime Hrvatskoga sabora i osobno još jednom čestitao svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater