BRUTALNO KRŠENJE MJERA

ISTARSKO SUSJEDSTVO KAO "TEKSAS": Dva kafića primala goste i unutra, pet ih radilo i nakon 22 sata...

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio V. KARUZA/NOVI LIST)

Ilustracija (snimio V. KARUZA/NOVI LIST)


Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske su kroz prošli vikend zabilježili više kršenja mjera iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kako je utvrđeno, u zatvorenom prostoru dvaju ugostiteljskih objekata održana su dva okupljanja gdje je bilo nazočno više od 25 osoba.

Osim toga, zaustavljeno je i osam građana koji su prekršili mjeru samoizolacije, zbog čega su novčano kažnjeni s 8.000 kuna, a i izdana su i 24 upozorenja zbog nenošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima.

Tijekom nadzora ugostiteljskih objekata, zabilježeno je pet prekoračenja radnog vremena, kao i jedno nepridržavanje epidemioloških mjera pa je provedeno i kriminalističko istraživanje nad vlasnikom jednog ugostiteljskog objekta.

Iz policije podsjećaju kako je za kršenje sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti predviđena novčana kazna u iznosu od pet 5.000 do 10.000 kuna.

Građane pozivaju na odgovorno ponašanje i na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Sumnje o kršenju mjera mogu se prijaviti pozivom na broj 192 ili anonimno putem aplikacije za e-dojave, piše Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater