SISAK

I na sisačkom području golema šteta od olujnog nevremena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


I sisačko je područje teško stradalo u olujnom nevremenu u srijedu u poslijepodnevnim satima, a šteta na stambenim i drugim objektima tek će se procjenjivati.

Najviše su stradala sisačka prigradska naselja Greda i Sela, gdje je snažan vjetar dijelove krovova nosio i stotinama metara te potrgao ograde. U vrlo kratkom vremenu oštećeno je nekoliko desetaka objekata, a na nekim je šteta vrlo velika.

Oštećene objekte je u pratnji zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba obišla sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Uz stambene i gospodarske objekte nevrijeme je oštetilo električne vodove i počupalo stabla. Odmah je interveniralo 48 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila, koji su počeli sanaciju štete i pomagali sugrađanima, rekao je Golub. Vatrogascima su se danas priključile i građevinske ekipe.

Gradonačelnica Ikić Baničer rekla je kako unatoč velikoj šteti nitko nije ozlijeđen a oštećeni krovovi već su sinoć prekriveni ceradama, kako bi se spriječila veća šteta na imovini.

"Gradsko povjerenstvo za procjenu štete danas će izaći na teren, kako bi se ustanovile razmjeri štete i način kako pomoći ljudima. Radi se o elementarnoj nepogodi pa moramo pomoći iz gradskog proračuna koliko je to moguće", rekla je sisačka gradonačelnica.

Dinko Andrejić, sa čije je obiteljske kuće u Selima vjetar odnio krov, a stradali su i zidovi i grede, rekao je kako je snažan vjetar poput tornada u sekundi počinio golemu štetu. "Sve je trajalo samo minutu, dvije i bilo je strašno. Ovako nešto još nismo doživjeli", rekao je Andrejić.

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini