ZAGREB

HOK obustavio Šurjaku pravo na obavljanje odvjetništva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska odvjetnička komora (HOK) priopćila je u ponedjeljak kako je obustavila pravo na obavljanje odvjetništva svom predsjedniku Josipu Šurjaku, jednom od osumnjičenih u milijardu kuna teškoj aferi u Ini, dodavši da istraga Uskoka nema veze s djelovanjem HOK-a.  

Istraga Uskoka nije vezana uz djelovanje Hrvatske odvjetničke komore i njenih tijela, niti je HOK na bilo koji način obuhvaćen predmetnom istragom, što je vidljivo iz službenog priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako se istraga protiv Josipa Šurjaka odnosi na radnje koje nisu poduzete u obavljanju odvjetničke službe već u obavljanju poslovnih aktivnosti izvan odvjetništva i izvan njegova djelovanja kao predsjednika HOK-a.

HOK ističe i da je u ponedjeljaka, nakon primitka obavijesti Županijskog suda u Zagrebu o istražnom zatvoru, donijela rješenje kojim se Šurjaku obustavlja pravo na obavljanje odvjetništva.

Osim toga, o vođenju kaznenog postupka HOK je obavijestio svoja disciplinska tijela radi pokretanja disciplinskog postupka protiv Šurjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva.

„Hrvatska odvjetnička komora nastavlja redovito obavljati svoje Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore propisane aktivnosti te će isto tako poduzeti i druge odgovarajuće radnje vezane uz novonastalu situaciju”, zaključuje se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of