ZAGREB

HND osuđuje neprimjereno ponašanje Bandića prema novinarki N1 televizije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko novinarsko društvo HND) u petak je još jednom osudilo neprimjereno ponašanje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića prema novinarki N1 televizije Matei Dominiković.

Najnoviji incident dogodio se nakon što mu je Dominiković postavila pitanje o smjeni ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala. Umjesto da pristojno odgovori, što mu je dužnost, Bandić se ponovo ponio sramotno te uz verbalno, posegnuo i za fizičkim omalovažavanjem kolegice, priopćio je HND.

Napominje da se zagrebački gradonačelnik prije nekoliko dana također neprimjereno ponio prema novinarki Dominiković, a posebno ističe seksistički ispad s kraja kolovoza nakon što mu je postavila niz pitanja o zagrebačkom GUP-u. Tada je uslijedio skandalozan odgovor: "Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno."

HND upozorava da su meta Bandićevih napada bile i kolegice i kolege s Hrvatskog radija, HTV-a, RTL-a i Nove TV, a posebno zabrinjava što se najčešće okomljuje na novinarke.

Ponovo naglašava kako je pravo novinara postavljati pitanja, a dužnost političara na njih odgovoriti, i ne pristaje na to da se novinarima onemogućava pravo na rad.

Također podsjeća da su HND i Sindikat novinara Hrvatske zbog sve učestalijeg vrijeđanja novinarki i novinara prije nekoliko mjeseci pokrenuli kampanju "Samo odgovorite na pitanje".

HND još jednom poziva sve novinarke i novinare da ne dopuste vrijeđanje te da pokažu solidarnost kada političari i druge javne osobe napadaju njihove kolegice i kolege.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini