STARI MIKANOVCI

HEP ODS u Starim Mikanovcima u rad pustio novoizgrađenu trafostanicu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


HEP Operater distribucijskog sustava (ODS) u pogon je u petak pustio novoizgrađenu transformatorsku stanicu 35/10(20) kV u Starim Mikanovcima, vrijednu 9,3 milijuna kuna, koja će pružiti sigurniju opskrbu električnom energijom te općine nedaleko Vinkovaca.

Direktor Elektre Vinkovci Vadimir Čavlović rekao je da će transformatorska stanica osigurati pouzdano napajanje električnom energijom za potrošače u općinama Stari Mikanovci i Vođinci te naseljima Đurđanci i Vrbica, s ukupno 3.500 obračunskih mjerenih mjesta.

"Istodobno će doći do povećanja kapaciteta srednjenaponske mreže za buduće proizvođače električne energije iz obnovljivih izvora", kazao je Čavlović.

Elektra Vinkovci priključuje  nove proizvođače električne energije iz solarnih izvora 

Istaknuo je da je prošle godine Elektra Vinkovci priključila više od 100 proizvođača električne energije, mahom proizvođača iz energije sunca za vlastite potrebe.

Elektra Vinkovci, što se tiče obnovljivih izvora električne energije, ima instaliranih kapaciteta oko 33 megavata, a prošle godine, od ukupno preuzetih količina električne energije jedna trećina je bila iz obnovljivih izvora električne energije, rekao je Čavlović..

HEP ODS ima 2,5 milijuna korisnika u Hrvatskoj i iako ima monopol, pokušava pratiti nove trendove i osigurati najveću kvalitetu potrošačima, kazao je direktor HEP ODS Nikola Šulentić. Ta tvrtka godišnje investira oko 1,2 milijarde kuna pokušavajući poticati ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske.

"Pokušavamo stvarati uvjete da krajnji korisnici od nas dobiju ono što očekuju", rekao je Šulentić najavivši kako će EP ODS u idućim godinama u nove objekte na području Vukovarsko-srijemske županije godišnje investirati oko 30 milijuna kuna godišnje te još toliko po različitim drugim ulaganjima.

Sve više i u Vukovarsko-srijemskoj županiji ulaže se u obnovljive izvore energije

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo što se sve više i u Vukovarsko-srijemskoj županiji ulaže u obnovljive izvore energije poručivši kako je želja županijskih vlasti da županija postane neovisna glede proizvodnje hrane i izvora energije.

Nazočan svečanosti bio je i ministar obrane Mario Banožić, rodom iz Vinkovaca, koji je poručio da je trafostanica u Starim Mikanovcima rezultat ogromnog rada HEP-a u Vinkovcima kao i vukovarsko-srijemskih županijskih vlasti koje sve ove godine nastoje stvoriti pozitivnu klimu za ulagače.

"Ono što nas čeka je puno posla sukladno Nacionalnom programu oporavka,  a sve s ciljem da dobijemo jaki zamašnjak kako bi što prije izašli iz problema koje nam je prouzročila korona, ali i potresi u središnjem dijelu Hrvatske", kazao je Banožić.

Na pitanje novinara, 'kakve veze ima on kao ministar obrane, s trafostanicama', Banožić je kazao da će kao ministar koji dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije uvijek davati podršku projektima s ovog područja i iskazati poštovanje ljudima koji neumorno i vrijedno rade na njima. 

"Svaki napor koji se događa u Vukovarsko-srijemskoj županiji za mene je izuzetno značaj i svaki projektni tim koji marljivo radi na bilo kojem projektu dobit će moju podršku", odgovorio je Banožić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini