SABOR

Grbin HDZ-ovcima: NEĆETE POBJEĆI OD ODGOVORNOSTI

| Autor: Hina
(Hina)

(Hina)


U slobodnoj raspravi u Hrvatskom saboru Peđa Grbin (klub SDP-a) poručio je u četvrtak HDZ-ovim zastupnicima da neće pobjeći od odgovornosti, optuživši ih da jurišaju na neovisne institucije koje provode zakon i Ustav, među kojima i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Optuživši HDZ-ovce da su od Hrvatske stvorili leno u kojem bujaju korupcija i nepotizam, Grbin je ustvrdio - "to nije  Hrvatska kakvu želimo".

Upitao je HDZ-ovce je li ih strah da ih se ne razotkrije. "Ne morate se toga bojati, u ovoj zemlji svi znaju kakvi ste. Kad vas se razotkrilo strahujete od kazni, ali od odgovornosti pobjeći nećete", poručio im je Grbin.  

Podsjetio je na neke od novijih HDZ-ovih afera: luksuzni Mercedes u dvorištu ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac, koji joj je nabavio jedan poduzetnik, vila ministra državne imovine Gorana Marića koju je kupio od poduzetnika koji kupuje nekretnine iz resora njegova ministarstva, a prijavljena je u imovinskoj kartici s umanjenom vrijednosti, roštilj ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji to nije, nego kuća neprijavljena u imovinskoj kartici, a gradio ju poduzetnik koji posluje s Virovitičko-podravskom županijom, čiji je Tolušić prethodno bio župan.

Tomislav Panenić (klub Mosta nezavisnih lista) upozorio je na nereagiranje vlasti na odvoz hrvatske nafte bez ikakve zapreke na preradu u Mađarsku, umjesto da to rade sisačka ili riječka rafinerija.

U Ini su to potvrdili, a Vlada nema ključnog čovjeka koji može o tome reći jasan stav. "Dogodila se karta velikog MOL-a i minorne Hrvatske i njezinih političarčića", ustvrdio je Panenić prozvavši ih za politikantstvo i pogodovanje.

Imamo premijera koji o tome šuti i koji će za to biti nagrađen jer će ga Europska komisija pohvaliti i smiješi mu se lijepa budućnost, rekao je Panenić. 

Podsjetio je kako se u Hrvatskoj nekada prerađivalo 600.000 tona nafte, a sada više nema kemijsku ni metalnu industriju. Vlada ne brani ni jedan hrvatski interes, ustvrdio je Panenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater