ZAGREB

Gradski ured: Prilagođavaju se i sinkroniziraju semafori na rotoru Remetinec

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje priopćio je u ponedjeljak da se prilagođavaju i sinkroniziraju semafori na rotoru Remetinec, puštenom jučer u promet, jer kod složenih projekata poput rekonstrukcije rotora, treba vremena za prilagodbu prometnih parametara.

"Europska praksa za ovako složene projekte zahtijeva vrijeme prilagodbe i podešavanja svih prometnih parametara u vremenu od 30 do 60 dana", istaknuto je u propćenju nakon što su u ponedjeljak ujutro zabilježene prometne gužve na rotoru Remetinec.

Radovi na rekonstrukciji rotora počeli su u kolovozu 2018. a u nedjelju je u promet puštena prva cjelina, koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta. Dovršetak druge uporabne cjeline, tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, planiran je do početka svibnja ove godine.

Iz Gradskog ureda naveli su danas da će se vrijeme do završetka radova, koji se očekuju u svibnju, iskoristit za podešavanja, prilagodbu i učenje svih sudionika u prometu Grada Zagreba.

Također, najavili su da će za vrijeme najvećih prometnih gužvi, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, produljiti trajanje semafora za 34 posto, što znači da će za toliko produljti trajanje zelenog, ali i crvenog svjetla, te nastaviti pratiti kretanje prometa na tom području.

Objasnili su kako su se čekanja pojavila "kao rezultat promijenjene navike kretanja vozila zbog privremene regulacije prometa, ali i zbog toga što su vozači za lijeva skretanja koristili isključivo jedan, lijevi prometni trak, dok je dok desna prometna bila neiskorištena".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum