VUKOVAR

Gradska vlast Vukovara sanirala divlje deponije; utrošeno 670 tisuća kn

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vukovarske gradske vlasti sanirale su šest divljih deponija na području grada Vukovara, projekt sanacije ukupno je koštao više od 670 tisuća kuna, od čega je Grad dobio iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oko 536 tisuća kuna.  

Očišćena su i sanirana divlja odlagališta otpada na lokacijama Lipovača (pored Bobotskog kanala), produžetak Ličke ulice, dio Ulice Jana Bate, put između naselja Lužac i Budžak, odvojak kod ceste Vukovar-Negoslavci te alternativni put prema Grabovu, izvijestili su u četvrtak iz Grada Vukoavara.

Sanacija se provodila razvrstavanjem odbačenog otpada na samim lokacijama divljih odlagališta, odvozom reciklabilnog otpada na uporabu, a ostataka odbačenog otpada na zbrinjavanje. Nakon uklanjanja otpada postavljen je sloj zemlje te ploče s natpisom o zabrani odlaganja otpada, ističu iz gradske uprave.

Grad Vukovar kontinuirano provodi brojne aktivnosti u svrhu unaprjeđenja sustava gospodarenja otpadom na području grada, kažu iz gradske uprave.  Stoga je apelirao na građane da pravilno i odgovorno odlažu otpad te da prijave svako nepropisno odlaganje otpada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of