PULA

Grad Pula za građane traži slobodno kretanje na području bivše pulske općine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i načelnik istarskoga Županijskog stožera CZ Dino Kozlevac zatražili su od Nacionalnog stožera da se odgodi i stavi izvan snage odluka po kojoj je potrebno izdavati elektronske propusnice za područje bivše pulske općine, priopćili su u petak popodne iz Grada Pule. 

Ističući kako potpuno podupiru rad i mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite radi zaštite zdravlja građana, oni su s obzirom na otežanu situaciju i nemogućnost izdavanja elektronskih propusnica te mnogobrojnih upita i nepoznanica u vezi s njihovim izdavanjem zatražili da se odgodi i stavi izvan snage odluka po kojoj je potrebno izdavati elektronske propusnice za područje bivše pulske općine kojoj su pripadali gradovi Pula i Vodnjan te općine Marčana, Barban, Ližnjan, Svetvinčenat, Medulin i Fažana.

"Potreba za kretanjem između tih sadašnjih općina i gradova potpuno je opravdana s obzirom na to da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad", istaknuli su Miletić i Kozlevac u priopćenju za javnost. Dodali su da mjera ograničenog kretanja stanovnicima s područja bivše pulske općine uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija te potreba stanovnika tog područja. 

Zato su pozvali Nacionalni stožer Civilne zaštite "na uvažavanje želje i mišljenja" ljudi na terenu i stanovnika na području bivše pulske općine. 

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater