ZAGREB

Fokus: HSS se prodao HDZ-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stranka Fokus optužila je u petak HSS da su se "prodali HDZ-u" jer su nakon tajnih pregovora dobili mjesto predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije.

U priopćenju su ustvrdili da se, nakon dva propala pokušaja konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije, može sastaviti većina i to bez HDZ-a, ali da je "HSS izdao svoje koalicijske partnere iz SDP-a".

"Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku Fokus zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi, kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju", istaknuo je predsjednik županijske organizacije Fokusa Dario Zurovec.

Iz Fokusa su podsjetili i da su na lokalne izbore u svibnju izašli samostalno, dok je HSS ušao u Skupštinu "kao standardni priljepak SDP-a".

"Time je jasno", poručili su, "da je Fokus imao puni legitimitet pregovarati na koji god način želi, za razliku od HSS-a koji, budimo realni, Skupštinu ne bi vidio da im SDP nije poklonio ulazna mjesta na listi".

HSS se, kažu, biračima odužio tako da ih je izigrao i prodao se HDZ-u za poziciju predsjednika Županijske skupštine.

Iz Fokusa su podsjetili i "kako je Beljakov HSS u Samoboru tijekom kampanje na lokalnim izborima optuživao Fokus da je projekt HDZ-a".

"Sada se ispostavilo da je kukavičje jaje upravo on, koji osigurava HDZ-u ruke koje im fale. Žalosno u što se pretvorio HSS, jednom velika i snažna stranka. Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju?", upitali su iz Fokusa.

Pa to je, dodali su, njegova županijska organizacija, "gdje je on posložio svoje ljude i u kojoj samoborski HSS vedri i oblači", a predsjednica županijske organizacije HSS-a, Martina Glasnović je bliska suradnica Kreše Beljaka. 

"Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu", poručili su iz Fokusa u priopćenju.

Iz HSS-a Zagrebačke županije u četvrtak su priopćili da je “odlučio preuzeti odgovornost obnašanja funkcije predsjednika Skupštine”, a nakon što podršku za tu funkciju nisu dobili od SDP-a, dogovor kojim se osiguralo konstituiranje Skupštine pao je s HDZ-om.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater