PULA

Elena Puh Belci (IDS): Gradski resursi u funkciji što bržeg vraćanja u normalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


IDS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci rekla je u ponedjeljak kako će njezin program, s obzirom na zahtjevnu situaciju s pandemijom, biti usmjeren na prevladavanje posljedica te pandemije i osiguravanje uvjeta za što brži povratak u normalu.

"Tu prije svega mislim na mjere pomoći gospodarstvu i turističkom sektoru, zatim na podršku i pomoć zdravstvenom sektoru, od logistike vezane uz testiranje i cijepljenje do svih drugih stvari, na pomoć školama, nastavnicima, umirovljenicima i kulturnim radnicima koji su teško pogođeni pandemijom", rekla je Puh Belci na konferenciji za novinare.

Dodala je kako su prioriteti presloženi tako da mogu izdržati ovu situaciju i da su gradski resursi u potpunosti u funkciji pomoći i oporavka.

Najavila i da će u idućih nekoliko dana predstaviti svoj program "Novi iskorak za Pulu" kroz osam ključnih područja, od infrastrukture, preko gospodarstva, obrazovanja i kulture, do uređenja grada.

Istaknula je kako će se u svakom području usmjeriti na prioritetne projekte i mjere čija je realizacija, kako je rekla, "velik iskorak u kvaliteti života svih Puležana".

Među aktivnostima koje namjerava provesti u sljedeće četiri godine na području infrastrukture Puh Belci je istaknula uvođenje više od tisuću parkirnih mjesta, novu regulaciju prometa te uvođenje „Park & Ride“ sustava, besplatnog prijevoza do centra i nazad autobusima koji stalno cirkuliraju, čime će se, smatra ona, "drastično smanjiti gužve u centru grada".

Najavila je povećanje selektivnog prikupljanja otpada za više od 200 posto, izgradnju sortirnice te centra za obradu glomaznog otpada.

"Pula će biti prvi veliki grad u Hrvatskoj koji će do 2025. godine ispuniti cilj od 55 posto odvojenog prikupljenog otpada", poručila je Elena Puh Belci i dodala kako će jedan od njezinih prioriteta biti ravnomjerni razvoj infrastrukture na području cijeloga grada. 

Govoreći o uređenju cestovnih ulaza u Pulu, najavila je proširenje prometnica na četiri traka sa sjeverne strane do skretanja prema Fažani i gradnju rotora na raskrižju s Ulicom Valelunga. Istaknula je kako je za daljnji razvoj grada nužno prometno povezivanje te je s tim u vezi najavila kontinuirano ulaganje u pulsku Zračnu luku kako bi, kako je rekla, "i dalje bila među regionalnim liderima zračnog prometa". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum