SLAVONSKI BROD

Duspara i HDZ bez većine u prvom pokušaju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u Slavonskom Brodu prekinuta je u petak jer podršku većine u Gradskom vijeću nije dobio nijedan od dva prijedloga za sastav mandatne komisije. 

Prijedloge za sastav mandatne komisije iznijeli su predstavnici Nezavisne liste Mirko Duspara koja je osvojila devet vijećnika i HDZ koji u Gradskom vijeću ima osam mjesta ali ni jedan nije podržan.

Nakon prekida konstituirajuće sjednice Duspara je rekao kako je nakon obavljenih razgovora vidio "da tu ima svega, ali ne i dobre volje da se ozbiljno krene u razmatranje programa i projekata bitnih za funkcioniranje grada".

Nada se da će se za mjesec dana dogovoriti o projektima koji su bitni za budućnost grada, projektima koji idu u novoj perspektivi 2021.-2027. i da neće doći do novih izbora jer onda, kako je dodao nekih vijećnika biti neće, barem ne u Gradskom vijeću.

Anita Holub (HDZ) izjavila je novinarima da su s osam osvojenih vijećnika imali legitimitet i pravo pokušati predložiti svoje predstavnike za predsjednika i dopredsjednika Gradskog vijeća.

"Osobno sam žalosna mada se u ovih 30 dana ništa tragično neće dogoditi, Svi su ostali prilično dosljedni u svojim stavovima, ali mislim da su različiti motivi te dosljednosti, što će vrijeme pokazati", rekla je u izjavi za novinare.

Nova konstituirajuća sjednica slavonskobrodskog gradskog vijeća trebala bi biti sazvana u narednih mjesec dana, do tada će i vijećnici triju manjinskih lista odlučiti po kojim će uvjetima dati podršku jednoj od dvije većinske liste.

Treća opcija je da Duspara nakon 16 godina ponovno s HDZ-om ima većinu u Gradskom vijeću.

Uz nezavisnu listu Mirka Duspare i HDZ u Gradsko vijeće su ušli Nezavisna lista Slavice Lemaić s dva vijećnika te SDP i Domovinski pokret s po jednim vijećnikom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini