DUBROVNIK

Dubrovačkoj bolnici 869 tisuća kuna vrijedan ultrazvučni uređaj za radiologiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Primopredaja 869 tisuća kuna vrijednog ultrazvučnog uređaja za opću radiologiju čiju je nabavu financirala Dubrovačko-neretvanska županija, održana je u četvrtak u Općoj bolnici Dubrovnik, a ministar zdravstva Vili Beroš uvjeren je da će novi uređaj povećati kvalitetu usluge.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je tom prilikom kako će moderan ultrazvučni uređaj povećati učinkovitost i točnost dijagnostičkih pretraga.

„Čestitam djelatnicima Odjela radiologije na učinjenih osam tisuća pregleda na starom posuđenom uređaju, a siguran sam da će novi uređaj povećati kvalitetu usluge“, rekao je Beroš te pohvalio kvalitetu organizacije rada u dubrovačkoj bolnici u uvjetima 'novog normalnog'.

„Virus je i dalje među nama i bilo mi je jako važno čuti od ravnatelja, koji je iskazao spremnost i sposobnost bolnice da u slučaju pojave zaraženih turista može pružiti adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, izjavio je Beroš.

Poručio je kako problem duga hrvatskih bolnica nije temeljen na samo jednom elementu, već na nizu čimbenika, što traje već više desetljeća.

„Gomilaju se gubitci u stotinama milijuna kuna, a sanacije s vremena na vrijeme apsolutno nisu modalitet. Kao narod moramo vidjeti što hoćemo, odnosno koliko nas realno koštaju naša izdvajanja u zdravstvo. Od početka mandata ističem da moramo težiti financijskoj stabilnosti zdravstvenog sustava. Za to nam trebaju neminovne reforme i to nas čeka u idućem mandatu. Htio sam se time baviti ranije, ali je došao Covid-19 i izvjesno je da nije bilo puno vremena. Na razini Vlade i Ministarstva financija moramo sjesti i vidjeti kako dalje", rekao je Beroš. Dodao je kako nije riječ samo o izdvajanjima, već i o funkcionalnoj integraciji bolničkog sustava i mjerenju ishoda te svemu što može doprinijeti financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava.

Velik je izazov pred nama, ali u prvom smo poluvremenu pokazali da se možemo boriti protiv virusa pa vjerujem da ćemo moći riješiti i druge boljke zdravstvenog sustava“, rekao je Beroš.

Dobroslavić: Lakša dijagnostika za sigurnije zdravlje

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je zadovoljstvo što je Županija nabavom kvalitetnog uređaja pomogla bolnici, a time i stanovništvu, jer je osigurana lakša dijagnostika za sigurnije zdravlje.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić najavio je kako će do kraja 2020. godine u dubrovačku bolnicu, kroz projekt dnevne bolnice, stići niz dijagnostičkih i terapijskih uređaja.

„Tada ćemo moći reći da će naši pacijenti biti pregledani ili terapijski obrađivani najsuvremenijim medicinskim uređajima“, istaknuo je Bekić koji je ministra Beroša nazvao 'starim prijateljem dubrovačke bolnice'.

„Jedan je od rijetkih koji nas je razumio. Uvjerio se u naše specifičnosti i koliko smo daleko od iduće bolnice. Danas je vidio i koliko je Metković zaista udaljen od Dubrovnika. Također, vidio je kako smo suvremeno opremili Objedinjeni hitni bolnički prijem i kakve smo preinake u bolnici proveli povodom koronavirusa, a čuo je da smo uspjeli nadoknaditi propuštene dijagnostičke  i terapijske postupke za pacijente“, naveo je Bekić.

Voditeljica Odjela radiologije Vilma Kosović novi je uređaj ocijenila visoko kvalitetnim, a najavila je skoru nabavu i digitalnog rendgenskog uređaja.

„Dosad smo na odjelu radili s ultrazvučnim uređajem posuđenim s drugog odjela te ga dijelili s drugim specijalnostima pa je povremeno dolazilo do poteškoća u radu, ali bez posljedica jer su kolege obrazovani i imaju znanje i stručnost. Bila sam zaprepaštena činjenicom da radimo na posuđenom uređaju pa sam se kao predsjednica Županijske skupštine obratila tom tijelu i dobila bezrezervnu podršku vijećnika, župana Dobroslavića i ravnatelja Bekića“, izjavila je Kosović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum