PULA

Pulskoj bolnici doniran suvremeni ultrazvučni uređaj za trudnice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Višegodišnji donator i počasni građanin Pule Nikolay Viktorov u ponedjeljak je Službi za ginekologiju i opstetriciju pulske Opće bolnice donirao i uručio pokretni ultrazvučni uređaj za trudnice vrijedan 400 tisuća kuna.  

Viktorov je istaknuo je kako je siguran da će taj ultrazvučni skener zauzeti svoje mjesto na Odjelu za porodništvo i ginekologiju pulske Opće bolnice i postati pouzdan alat za dijagnosticiranje zdravlja majki i djece.

Riječ je o ultrazvučnom uređaju HS40 marke Samsung.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je sretan i ponosan što u Puli živi čovjek poput Nikolaya Viktorova koji je odlučio bolnici ponovno donirati vrijedan uređaj.

U ime Službe za ginekologiju i opstetriciju pulske Opće bolnice dr. Dragan Belci rekao je da je taj ultrazvučni aparat izuzetno bitan u njihovom svakodnevnom radu te dodao da im je, osim edukacije liječnika, potrebna i najmodernija aparatura kako bi postavili točnu dijagnozu koja onda rezultira i boljim ishodom liječenja.

„Danas donirani ultrazvuk bit će smještan na Poliklinici gdje radimo prve procjene i na osnovu tih procjena odlučujemo o liječenju pacijenata. Naša bolnica je referentna bolnica i jedina u Istri u koju žene dolaze rađati i liječiti se. I ove pandemijske godine u rodilištu imamo povećan broj poroda i mogu slobodno reći da uživamo povjerenje građana jer dobro rodilište znak je da i je bolnica dobra", zaključio je Belci. 

Govoreći o opremljenosti nove pulske bolnice, ravnateljica dr. Irena Hrstić kazala je da je najveći dio potrebnih uređaja već kupljen na što se utrošilo čak 200 milijuna kuna dok su  trenutno u tijeku natječaji i javne nabave velike vrijednosti za ostatak ultrazvučnih uređaja za ostale bolničke odjele, medicinski namještaj i kirurške instrumente.

Upravo iz tog razloga, dodala je, svaka donacija bolnici je iznimno bitna i vrijedna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater