DUBROVNIK

Dubrovački vatrogasci spremni za novu protupožarnu sezonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dubrovački gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo financijskim i operativnim stanjem u Vatrogasnoj zajednici toga grada oči nove protupožarne sezone te što, unatoč koronakrizi, nije promijenjen novčani iznos namijenjen toj zajednici.

Franković je kao predsjednik Vatrogasne zajednice u Dubrovniku održao sastanak na kojem su članovi njezina predsjedništva raspravljali o provedbi financijskog plana za 2021. godinu te o pripremama za novu protupožarnu sezonu, objavljeno je u ponedjeljak iz dubrovačke gradske uprave. 

U svibnju, mjesecu zaštite od požara, provest će se na otoku Koločepu vatrogasna vježba u koju će biti uključen i vatrogasni brod, jedan je od zaključaka sastanka.

Određene su i pojedinosti vezane za košnju javnih površina, koja će početi 3. svibnja, a provodit će ih vatrogasna društva u suradnji s gradskim kotarima i mjesnim odborima.

"U mandatu ove gradske uprave znatna sredstva uložena su u osnaživanje žurnih službi s posebnim naglaskom na vatrogastvo. Novi kolektivni ugovor dubrovačkim vatrogascima jamči veća primanja te bolje uvjete rada, a realizirani su i kapitalni projekti poput novog vatrogasnog doma na Osojniku ili izgradnje i nabave broda 'Orlando', prvog takvog u povijesti", priopćeno je iz Grada Dubrovnika.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater