VELI LOŠINJ

Dovršena treća faza revitalizacije Lječilišnog centra Veli Lošinj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rekonstrukcijom, dogradnjom i nadogradnjom objekata Park II i kuhinje završeni su radovi treće faza kapitalnog projekta "Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj", vrijedni 26 milijuna kuna.

 Tom prigodom je u petak lječilište obišao primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji ravnateljice Renate Žugić. Sudjelovali su i predstavnici gradske uprave Malog Lošinja, predstavnici izvođača radova, nadzora i projektanata.

 Radovi su obuhvatili proširenje kapaciteta restorana, uređenje kuhinje, prostora uprave i računovodstva, skladišta, povezivanje objekata Park II i Villa Elisabeth toplom vezom, prilagođavanje objekata osobama s poteškoćama u kretanju, a uređeno je i dodatnih 11 smještajnih jedinica za korisnike ustanove, izvijestila je Primorsko-goranska županija.

 Ravnateljica Žugić je istaknula da je riječ o trećoj od planiranih šest faza, a u pripremi je četvrta faza revitalizacije. Zahvalila je osnivaču, Primorsko-goranskoj županiji, ističući da proteklih deset godina podržava i kontinuirano ulaže značajna sredstva u lječilište. Podsjetila je kako je prvo provedena rekonstrukcija Ville Elisabeth, bivšeg dvorca habsburškog nadvojvode Karla Stjepana, potom Centra zdravlja Magnolija u kojem su objedinjene sve zdravstvene usluge, te posljednje kuhinje, restorana i dodatnih smještajnih jedinica.

 Uređeno je i dječje igralište i dva vanjska vježbališta za odrasle kao dio projekta Bolnice na otvorenom, a rekonstruirani su i vanjski vodovodni, kanalizacijski, energetski, hidrantski i telekomunikacijski kanali.

 Župan Komadina je istaknuo da je cilj bio revitalizirati ustanovu kako bi brendirali Lošinj kao destinaciju zdravlja i otok vitalnosti.

"Bez jedne respektabilne zdravstvene ustanove to ne bi bilo moguće, a lječilište se savršeno uklopilo u tu viziju", rekao je.

 „Mi smo odgovorni osnivači i sve naše ustanove i imovinu održavamo pažnjom dobrog gospodara i stvaramo uvjete za bolje poslovanje“, zaključio je župan Komadina. Dodao je da je PGŽ do sada investirala oko 70 milijuna kuna u revitalizaciju lječilišta i najavio dodatno uređenje prilaznog puta, parkirališta i park šume u četvrtoj fazi koja uključuje i rekonstrukciju objekata Park III i Park IV.

 PGŽ je pritom osigurala financiranje projektne dokumentaciju, a s obzirom na visoku pripremljenost projekata očekuje se da će značajan dio financiranja biti pokriven iz EU fondova.

 Radove treće faze financirala je Primorsko-goranska županija, od izrade idejnog rješenja 2017. godine  do 2021. godine, u iznosu oko 25 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije je kroz Program razvoja jadranskih otoka sufinanciralo troškove energetske obnove vrijednosti 500 tisuća kuna, a dio troškova podmirila je i Ustanova vlastitim sredstvima.

 Izvođač radova bila je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, a projekt je izradila kuća Arcitec Ivšić d.o.o. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini