LOCKDOWN

DETALJI NOVIH MJERA: ČINI SE DA PONOVO SLIJEDI POTPUNO ZATVARANJE KAFIĆA I RESTORANA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Nije isključeno da će nove mjere koje će stupiti na snagu uskoro podrazumijevati i potpuno zatvaranje kafića i restorana, dakle isto kao što je bilo u ožujku i travnju.

Takva su barem neslužbena saznanja Indexa, a nešto slično moglo se iščitati iz današnjih riječi ministra unutarnjih poslova i čelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Davora Božinovića. On je nakon sastanka župana s premijerom Andrejom Plenkovićem neodređeno govorio o novim mjerama, ali je rekao i da su to "mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva". Dakle, kafići i restorani su prvi na meti. 

Prema informacijama kojima raspolaže Index, nove mjere će uključivati djelomično zatvaranje. To ne bi bio lockdown kakav je bio u prvom valu, no po svemu sudeći, mjere će obuhvaćati zatvaranje ugostiteljskih objekata. 

Dostava hrane bi bila omogućena, ali samo do 22 sata. Okupljanja bi trebala ostati na brojkama koje su dodatno reducirane posljednjim mjerama, koje su stupile na snagu u nedjelju, no samo na otvorenom, dok se u zatvorenom ne bi mogla održavati. 

Trgovine bi radile kao i do sada, no provodila bi se jača kontrola toga je li broj ljudi u njima u skladu s propisanim po kvadratnom metru. I šoping centri bi nastavili raditi kao do sada. 

U novom setu mjera, prema informacijama kojima raspolaže Index, išlo bi se i na smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude 25 posto ukupnog kapaciteta. 

Epidemiolozi zagovaraju i zatvaranje teretana, no zasad nije jasno hoće li se u novom setu mjera udovoljiti tom njihovom zahtjevu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of