NAJNOVIJE INFORMACIJE

Božinović najavio nove mjere, najstrože u ovom valu pandemije. NIJE OTKLONIO MOGUĆNOST DA CIJEPLJENJE PROTIV KORONE BUDE OBAVEZNO

| Autor: Glas Istre
Zagreb, 140520. Konferencija za medije Stozera civilne zastite Republike Hrvatske o koronavirusu. Na fotografiji: Davor Bozinovic. Foto: Daniel Kasap / POOL / HINA / CROPIX

Zagreb, 140520. Konferencija za medije Stozera civilne zastite Republike Hrvatske o koronavirusu. Na fotografiji: Davor Bozinovic. Foto: Daniel Kasap / POOL / HINA / CROPIX


Nove mjere su tek krenule, a ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite već je najavio nove. Do tih mjera došlo se na današnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića sa županima.

U obraćanju pred novinarima Božinović je rekao da stožer priprema novi set mjera koje će sutra biti poslane županima, vrijedit će za cijelu zemlju, a na snazi će biti najmanje do Božića.

"To su mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva. Zatim, druge resore, nešto manje kulturu, a moramo vidjeti za dijelove školstva", rekao je Božinović, dodavši da treba pronaći balans. 

"Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste, on se ponovo razmaše", kazao je Božinović, dodavši da će ovo biti najstrože mjere u ovom valu pandemije. Ali, o policijskom satu nema ni govora, rekao je, kao ni o potpunom "lockdownu" kakav je bio minulog proljeća. 

Po pitanju cjepiva koje uskoro stiže, Božinović je rekao da očekuje pomoć medija u objašnjenju građanima da je dobro cijepiti se. Nije izravno odgovorio da će cjepljenje biti obavezno, već je rekao da u Hrvatskoj već postoje cjepiva koja su obavezna. No, nije ni otklonio mogućnost da cijepljenje protiv korone bude obavezno.

Na pitanje ako će Država nakdokađivati gubitke vlasnicima noćnih klubova, rekao je da postoje modeli pomoći gospodarstvu iz kojih se neće iskakati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum