CIJEPLJENJE

BOŽINOVIĆ: Znanost je i u ranijim epidemijama pomogla čovječanstvu da opstane

| Autor: Glas Istre
(HINA/EPA)

(HINA/EPA)


Potpredsjednik Vlade RH i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u ponedjeljak, uoči početka cijepljenja trećom dozom protiv covida-19, da je cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika bolesti i hospitalizacije.

"Nema bolje prevencije covida-19 od cijepljenja. Možemo se pojedinačno i kao zajednica kvalitetno zaštititi od najtežih oblika bolesti, ako prihvatimo činjenicu da je znanost ne samo u ovoj, nego i u ranijim epidemijama, pomogla čovječanstvu da opstane.

Otprilike smo danas u situaciji da oni koji ne poklanjaju povjerenje znanosti čine loše prije svega sebi, a onda i zajednici", ocijenio je ministar Božinović u Našicama gdje je nazočio spaljivanju više od dvije tone zaplijenjene droge.

S obzirom da posljednjih dana svjedočimo povećanom broju novozaraženih Božinović upozorava kako to znači da će veći broj ljudi biti hospitaliziran.

Jedini pravi način obrane od hosptializacije je cijepljenje i to je daleko manji rizik, nego oboljenje od covida-19, dodao je Božinović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini