ZAGREB

DVOSTRUKA KRIZA Božinović: Koronavirus je veći izazov od potresa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koronavirus je prema procjenama kriznog stožera veći izazov od potresa, ocijenio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

"Sve relevantne informacije s kojima raspolažemo u ovom trenutku ste čuli. U ime Stožera civilne zaštite RH mogu jamčiti da ćemo nastaviti komunikaciju kao što smo imali dosad, i u krizi s koronavirusom, koja još traje i koja je po našim procjenama veći izazov, i u ovoj sada s potresom", istaknuo je Božinović.

Ministar je naglasio da će se Nacionalni stožer civilne zaštite oslanjati na stavove i sugestije struke.

‘’Ono što je specifičnost ove situacije to je da je i novi koronavirus prepun nepoznanica, a znamo od ranije da potresi nisu nešto na što znanost može dati egzaktan odgovor. Zato je bitno da imamo potpunu koordinaciju svih službi u RH", dodao je.

Božinović je izvijestio da je vojska već na Ilici i radi na raščišćavanju ruševina.  

"Sve ono čime Hrvatska raspolaže bit će u funkciji, bit će koordinirano. Ovo je dvostruka kriza koja je u ovom trenutku fokusirana samo na Zagreb i okolicu, ostatak Hrvatske se u ovom trenutku najviše i u prvom redu nosi s epidemijom koronavirusa. Zagreb ima specifičnu situaciju, ali svi smo sa službama Grada Zagreba, koje su brzo izašli na teren", rekao je.

" Zajedno ćemo izaći iz ovoga, bez brige", zaključio je Božinović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater