BJELOVAR

Bjelovar: Energetska obnova Doma kulture za 11,7 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak potpisao je u petak ugovor o obnovi Doma kulture vrijedan 11,7 milijuna kuna s izvođačima radovima, tvrtkama koje predvodi bjelovarski Crotal.

 Gradonačelnik Hrebak istaknuo je kako je riječ o jednom od najvećih projekata energetske obnove u Bjelovaru koji će se izvoditi tijekom iduće godine, te dodao da je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno 2,15 milijuna kuna.

 Radovi obuhvaćaju toplinsku izolaciju, zamjenu stolarije i rasvjete, a prema procjenama očekuje se ušteda toplinske energije od 68 posto. Uz energetsku obnovu, dodatna 2,5 milijuna kuna uložit će se u obnovu unutrašnjosti objekta.

 "Veliko mi je zadovoljstvo što će zgrada Doma kulture, koja je jedna od prepoznatljivosti našega grada, uskoro osvanuti u novom ruhu, ali i s izmijenjenom unutrašnjosti. Cilj je Dom kulture pretvoriti u pravo kazalište te povećati broj sjedećih mjesta. Grad Bjelovar već je prijavio projekt na natječaj Ministarstva kulture te se očekuje oko milijun kuna sufinanciranja za nabavu opreme”, poručio je Hrebak.

 Goran Nimš, direktor Crotala, kazao je kako je posao obnove dosta zahtjevan, ali da se okupila stručna ekipa koja ga može odraditi te je siguran da će posao napraviti kvalitetno. Radovi bi trebali biti dovršeni do travnja iduće godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom