ZAGREB

Benčić (Možemo!): Treba intervenirati i u cijenu plina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić ocijenila je u četvrtak da Vladina odluka o ograničavanju cijena goriva nije dovoljna za poboljšanje ekonomske aktivnosti i standarda građana, već da treba intervenirati i u cijenu plina.

"Nije dostatno samo ograničiti cijenu goriva, već treba intervenirati i u cijenu plina te isporučenu toplinsku energiju kroz smanjenje PDV-a", kazala je Benčić iznoseći stajalište Kluba zeleno-lijevog bloka.

Zanimljivom je ocijenila promjenu mišljena Vlade u odnosu na jučer kada je navela kako zasad ne želi intervenirati u cijene energenata, a da bi danas, nakon što je objavljena presuda Vrhovnog suda o Fimi mediji, promijenila mišljenje.

"Da presuda nije obavljena i dalje bismo gledali rast cijena goriva", poručila je Benčić i zaključila da Vlada spašava građane samo kad spašava samu sebe.

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja je povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava 17. listopada, istaknuo da siromaštvo ima puno lica te da u borbi protiv siromaštva nisu potrebne prazne riječi i suosjećanje, već konkretna djela.

"Borba protiv siromaštva je puno osmišljenih mjera, od plaća, mirovina, socijalne pomoći i zdravstva .. ne trebaju nam prazne riječi, lažne suze i suosjećanje, nego djela i pomaci će doći”, poručio je Hrelja u slobodnom govoru.

Zabluda je da su siromašne samo pojedine društvene skupine, primjerice umirovljenici, jer ima puno siromašnih i radnika i nezaposlenih, dodao je Hrelja navodeći da je u državi siromašna trećina ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater