VARAŽDIN

Bedeković: Zaposleno 11 tisuća osoba s invaliditetom, broj se stalno povećava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom da je važno u fokus staviti Nacionalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i kako je danas zaposleno više od 11 tisuća osoba s invaliditetom, a taj broj stalno raste. 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izjavila je to u utorak u Varaždinu, gdje je govorila o prvom stupu prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije na konferenciji pod nazivom "Europa koja se razvija".

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom novinari su je pitali što se sve čini kako bi se olakšao položaj tih osoba. Odgovorila je kako je važno u fokus staviti Nacionalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom te da Vlada unutar strategije provodi mnogobrojne mjere i aktivnosti usmjerene prema uključivanju osoba s invaliditetom u svakidašnji život i omogućavanju što kvalitetnijeg života osoba s invaliditetom.

"Što se tiče socijalnih prava osoba s invaliditetom, u mandatu ove Vlade povećan je doplatak za pomoć i njegu, povećana je osobna invalidnina, imamo osobne asistente čiji broj raste, pomoćnike u nastavi i niz različitih usluga", rekla je ministrica. Na dodatno pitanje o zapošljavanju, Bedeković je odgovorila kako je u ovom trenutku zaposleno više od 11 tisuća osoba s invaliditetom i da taj broj stalno raste.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini