VARAŽDIN

Advent u Varaždinu- Pogled iz panoramskog kotača

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Advent u Varaždinu bogatiji je od danas za novu atrakciju, panoramski kotač visok 23 metra s 18 gondola, jedini takav u Hrvatskoj koji će posjetiteljima omugućiti poseban pogled na blagdanski uređeni grad. 

Panoramski kotač postavljen u Gajevoj ulici stigao je iz talijanske tvornice Lamborghini, a u petak su ga, na dan otvorenja, obišli varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica gradske Turističke zajednice Jelena Toth.

"Kotač je stigao iz renomirane tvornice takvih sprava s tradicijom dužom od stotinu godina", rekla je Toth napomenuvši da je Varaždin novu atrakciju dobio zahvaljujući svojim stalnim partnerima na Špancirfestu, tvrtki Fest.

„Najvažnije je da ova atrakcija Grad Varaždin niti Turističku zajednicu ne košta ništa, dobili smo ju za nula kuna, zahvaljujući partnerima i njihovoj želji da Varaždin prvi i u ovom trenutku jedini u Hrvatskoj ima panoramski kotač”, izjavila je Toth ocijenivši kako je zahvaljujući novoj atrakciji Advent u Varaždinu dignut na još višu razinu.

Neki od Varaždinaca koji nisu zadovoljni  primijetili su da je kotač gotovo naslonjen na privatnu kuću koja je i kulturno dobro, a njihovo je nezadovoljstvo komentirao gradonačelnik Bosilj.

„Ova kuća za koju se neki dušebrižnici brinu je bez stanara u ovome trenutku, ovo je na javnoj površini, kontaktirao sam osobno vlasnika te nekretnine i dogovorili smo ispitivanje statičke stabilnosti prije i poslije”, rekao je Bosilj.  Dodao  da je "svakome jasno da nema nikakvih vibracija."

„Imamo krasnu atrakciju i vjerujem da će naši gosti i Varaždinci u tome uživati”, zaključio je Bosilj uz napomenu da posjetitelje Adventa u Varaždinu očekuju i drugi noviteti.

Panoramski kotač radit će svakodnevno od podneva,  vikendom od 10 sati pa do ponoći. Vožnja traje dvije do tri minute.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum