Suverenisti:

Vlada i Ministarstvo loši u prevenciji afričke svinjske kuge

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Ivica Galović / Pixsell)

Ilustracija (Snimio Ivica Galović / Pixsell)


Saborski Klub Hrvatskih suverenista prozvao je u utorak hrvatsku Vladu i Ministarstvo poljoprivrede za loše poteze u prevenciji afričke svinjske kuge, premijera poziva da se hitno obrati javnosti s konkretnim brojkama o obeštećenju stočara i mjerama obnove stočnog fonda.

„Iako se afrička svinjska kuga u susjednoj Srbiji pojavila još u siječnju ove godine, resorno Ministarstvo izostalo je s planiranjem kriznih mjera u slučaju širenja epidemije na teritorij Hrvatske“, navodi Klub u otvorenom pismu hrvatskoj Vladi.  

  Vladu i Ministarstvo, na čelu s ministricom Marijom Vučković, proziva za „šokantan nemar  i malodušnost“ u zaštiti građana prvenstveno Vukovarsko-srijemske županije, s posebnim naglaskom na Cvelferiju, koji su najpogođeniji aktualnom bolešću.

 „U Cvelferiji se ovih dana ubijaju zdrave svinje bez da se dobije laboratorijski nalaz koji potvrđuje virus“, tvrde Suverenisti i dodaju da je po najnovijem podatku eutanazirano oko 2000 svinja.

„Na ulicama sela u sastavu općina Drenovci i Vrbanja opsadno je stanje“, kažu, pa navode da policija od 0-24 zaustavlja svaki automobil i traži od građana da otvore prtljažnik kako bi dokazali da ne prevoze svinjsko meso.

 „Apsolutno je zastrašujuća potencijalna najava finalne odluke Nacionalnog kriznog stožera i Ministarstva poljoprivrede da se apsolutno sve svinje na zaraženim područjima preventivno eutaniziraju“, navodi Klub Hrvatskih suverenista.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater