ZAGREB

DP i HSP-a dogovaraju suradnju i zajednički nastup na izborima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Domovinskog pokreta izvijestili su u četvrtak kako su s Hrvatskom strankom prava započeli pregovore o dugoročnoj budućoj političkoj suradnji i zajedničkom nastupu na europskim, parlamentarnim, predsjedničkim, a potom i lokalnim izborima.  

''Suradnja između Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava, bazirat će se na domovinskoj, suverenističkoj priči gdje Domovinski pokret, kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u Hrvatskoj stranci prava, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu", poručio je u priopćenju predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, nakon sinoćnjeg sastanka dviju stranaka.

Dodao je i kako svakako vide i "svoju perspektivu u jačanju HSP-a kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vide moguće buduće partnere koji njeguju i u sebi nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj".

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om naglašavajući kako 'biračko tijelo vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini