NHPS

Josipović s jednoglasnom podrškom Predsjedništva ULAZI U PREGOVORE O SPAJANJU SA SDP-om

(Cropix)

(Cropix)


Na sjednici Predsjedništva stranke ''Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez'' (NHPS) održane u srijedu jednoglasno je odlučeno da predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva mogu započeti pregovore o spajanju sa SDP-om, izvijestio je član Predsjedništva NHPS-a Drago Pilsel.

Josipović je u subotu u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kazao da su, nakon što su neuspješno završili pregovori s GLAS-om o ujedinjavanju zato što su u toj stranci htjeli da prevladavajuća komponenta zajedničke stranke bude liberalna a ne socijaldemokratska, u SDP-u prepoznali potrebu ujedinjavanja stranaka lijevo-liberalne oporbe te da je siguran da će se taj proces nastaviti i da će se pregovarati s još dvije stranke.

Smatra da su „Bernardiću potezi oko ujedinjavanja stranaka jako dobri“.

Josipović je odbacio nagađanja da u taj proces ulazi kako bi bio predsjednički kandidat SDP-a. Najavio je da će „Zoran Milanović imati njegovu podršku ako se pokaže da je on taj koji može pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović na izborima“.

„U SDP se nakon predsjedničkog mandata nisam želio vratiti jer sam bio nezadovoljan i sve ono što sam tada govorio se obistinilo, što glavni uzrok sadašnjeg stanja i problema koje SDP ima. Danas ući u SDP ne znači ući u vlast nego odlučiti se na ozbiljni napor jačanja socijaldemokracije i neizvjesne borbe da se SDP vrati na staru slavu. Prepoznajem da SDP ima potencijala i želim u tome sudjelovati“, rekao je Josipović i najavio je da će se većina od 1100 članova njegove stranke priključiti SDP-u. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater