PULA

Možemo: Ne čudi nas što je Lerotić napustio IDS

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Čelnica pulskog Možemo i gradska vijećnica Dušica Radojčić izjavila je u četvrtak kako je nimalo ne čudi što je dosadašnji saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić napustio stranku jer IDS već duže vrijeme, pogotovo nakon neuspjeha na izborima, ima ozbiljnih problema.

"Nimalo nas ne čudi, to je logična posljedica situacije u nekad vodećoj stranci u Istri i Puli, koja je neuspjeh na izborima doživjela kao katastrofu i to svaki dan pokazuje u praksi. Stoga nije ništa neobično što je ljudi napuštaju", rekla je Radojčić na konferenciji za novinare.

Također je pozvala pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića da poduzme sve potrebne radnje radi utvrđivanja zakonitosti privatizacije sportsko-rekreacijskog centra Valkane jer, tvrdi, postoje ozbiljne sumnje oko pretvorbe i privatizacije društvenog vlasništva provedenih u pulskoj cementari.

"Radi se o kosturima iz ormara u procesu pretvorbe i privatizacije pulske cementare, a mi nudimo rješenje kako zemljište koje je privatizirano vratiti u javno vlasništvo. To je još jedan primjer da se posljedice pretvorbe osjećaju i danas, a dužnost je Gradske uprave poduzeti sve kako bi zaštitila gradski i javni interes", kaže Radojčić.

Država brine o svom interesu i vlasništvu, pa je nakon 30 godina DORH pokrenulo prve zahtjeve za povratom zemljišta. Isto bi trebala učiniti Pula u svim slučajevima u kojima postoji sumnja da se privatizacija dogodila suprotno zakonima, poručila je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum