ZAGREB

dm podržava 9 projekata za dobrobit i zdravlje žena vrijednih više od 90.000 eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu natječaja "{ZAJEDNO} za bolje sutra" dm će podržati realizaciju devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na dobrobit i zdravlje žena koji su vrijedni više od 90.000 eura, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.

Zahvaljujući natječaju, dm će osigurati nabavu endovaskularnog ultrazvuka za KB Merkur i medicinske opreme za Centar za majku i dijete Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije, dok će Institutu Ruđer Bošković omogućiti provedbu istraživanja s ciljem unapređenja liječenja raka jajnika.

Projekt Društva psihologa Šibensko-kninske županije zaštitit će mentalno zdravlje studentica, dok je projekt udruge Za pravo LGBTIQ+ osoba usmjeren na suzbijanje menstrualnog siromaštva. dm će podržati i projekt „Nisi sama – ideš s nama“ udruge Nismo same kao i projekte Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te udruge Depaul iz Rijeke.

„Natječajem {ZAJEDNO} za bolje sutra željeli smo skrenuti pozornost na teme i izazove s kojima se žene susreću u svakodnevnom životu te doprinijeti kvaliteti njihovih života i njihovom zdravlju. Ponosni smo na nova partnerstva koja smo ovim natječajem izgradili i na to što ćemo realizacijom projekata pomoći ženama: studenticama, trudnicama, majkama, beskućnicama i žrtvama nasilja", istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Ocijenila je da će odabrani projekti dugoročno unaprijediti liječenje i zdravstvenu skrb žena te im pružiti potrebnu podršku tijekom teških životnih razdoblja.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra pristigla je 181 prijava projekata usmjerenih na poticanje zdravijeg načina života i prevenciju bolesti koje pogađaju žene te na unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja žena. dm ističe da je za realizaciju odabrao projekte koji će u najvećoj mjeri doprinijeti dobrobiti i zdravlju žena.

Natječajem i realizacijom odabranih projekata dm želi doprinijeti promicanju, razvoju i unapređenju zdravstveno-socijalnih aspekata zdravlja žena svih dobnih skupina.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini