ZAGREB

Hajduković: Odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor razlog za opoziv Hrvoje Šipek

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković ponovno je u petak pozvao Vladu da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, dodavši na popis njezinih „grijeha” odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor.

„Na popis stvari zbog kojih bi Zlatu Hrvoj Šipek zaista trebali opozvati sada, uz kompromitiranost, možemo dodati i nesposobnost jer je odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor odnosno vještačenje protiv Ivice Todorića, koje je DORH platio šokantnih 1,3 milijuna eura novca poreznih obveznika”, kazao je Hajduković u govoru na slobodnu temu.

„Ovo je debakl koji graniči s veleizdajom, nakon kojeg bi se zaista trebali zamisliti može li i do kada jedna osoba poput Hrvoj Šipek uživati povjerenje svih nas ovdje i građana da predvodi borbu protiv korupcije”, dodao je i upitao tko će odgovarati za uludo bačen novac.

„Dragi sugrađani, želim vam čestitati Uskrs milijun i 300 tisuća puta vašega novca koji je završio u nesposobnim rukama HDZ-ove kompromitirane fikserice Zlate Hrvoj Šipek” poručio je zastupnik Kluba Socijaldemokrati.

Vladimir Bilek (Klub nacionalnih manjina) pozvao je pripadnike nacionalnih manjina da se uključe u svojim sredinama u izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave koji će se održati u nedjelju 7. svibnja, bilo kroz natječaj na listama ili izlaskom na birališta.

„Ne ustručavajte se nacionalno izjasniti jer zakonodavstvo države prilagođeno je integraciji i ravnopravnosti u društvu a ne asimilaciji”, kazao je Bilek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini