SPLIT

Oporbeni vijećnici traže tematsku sjednicu GV-a o socijalnim potrebama u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Oporbeni vijećnici HDZ-a, HSP-a, HGS-a i Domovinskog pokreta u četvrtak su i službeno zatražili sazivanje tematske sjednice splitskoga Gradskog vijeća pod nazivom "Socijalne potrebe u gradu Splitu - Gdje je nestao čovjek" te su gradskoj upravi predali 12 potpisa s tim zahtjevom.

Potpredsjednica splitskoga HDZ-a Zrinka Mužinić Bikić izjavila je da se za tematsku sjednicu Gradskog vijeća predlaže da se razmotri davanje u najam gradskih stanova, potrebe Centra za autizam, prilagodbe za osobe s invaliditetom te problemi najstarijih i nemoćnih osoba u Splitu.

"To su goruća pitanja u Splitu koja treba rješavati", rekla je Mužinić Bikić na konferenciji za novinare. Po njezinim riječima, tim zahtjevom za tematskom sjednicom Gradskog vijeća želi se zaustaviti da gradonačelnik Ivica Puljak zanemaruje  najugroženije skupine Splićana.

Vijećnik Hrvatske građanske stranke (HGS) Igor Stanišić rekao je da vlast u Splitu kontinuirano izbjegava rješavati probleme najugroženijih skupina.  

Član Domovinskog pokreta i osoba s invaliditetom Andrija Lipanović izjavio je kako je prošle godine vozeći se invalidskim kolicima po Splitu prešao više od sedam tisuća kilometra te je evidentirao teškoće s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom. Pritom je istaknuo kako je nužno riješiti pristupačnost za osobe koje se koriste invalidskim kolicima te prijelaz preko ceste za slijepe osobe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of